Calatorii

City break în orașul ❤️ – PARIS

În secret, îmi doream de foarte multi ani să vizitez Parisul. Eram puțin invidioasă atunci când vedeam la alții poze superbe de acolo și mai ales Instastori-urile Andreei Ali, pe care o urmăresc pe toate rețelele posibile – deoarece o ador 🙂

Uneori nu îmi permitea bugetul să visez la o astfel de vacanță, alteori timpul era inamicul meu. Ce să faci nu le poți avea pe toate?!

În decembrie, de sărbători, am petrecut cu familia și ne gândeam unde am putea merge într-un city break cât mai repede și să fie toată lumea disponibilă, dar nici acum nu ne-au ieșit planurile cum vroiam. Cu o lună, în urmă, pe la început Februarie, am decis că vom merge la Paris pentru câteva zile de Paștele Catolic. A început căutarea biletelor de avion și a locului de cazare, drăguț, confortabil și într-o zonă centrală.

Cel mai ușor a fost cu biletele deoarece era doar un singur zbor de la Cluj și conform acestuia s-a organizat și fratele meu de la București cu biletul lui pentru a ajunge cam la aceleași ore. Ne-a ieșit cât de cât OK, doar că aterizam pe aeropoarte diferite, dar ne-am descurcat.

Deși cu biletele de avion a fost bine, marea provocare a fost plecarea de la Cluj, deoarece am avut zbor dimineață devreme și nu am reușit cu o seară înainte să dormim prea mult și am resimțit oboseala – care spre final de sejur deja se acumulase și cu lungile plimbări făcute prin oraș.

De cazare s-a ocupat fratele meu și a găsit un hotel tare drăguț foarte aproape de Arcul de Triumph. Nu a fost un loc luxos sau extravagant, însă a fost cochet și primitor. Camera de hotel a fost folosită strict pentru dormit, deoarece de dimineață până seara am colindat străzile Parisului.

Am stat 4 zile complete și abia am reușit să vizităm o bucățică mică din acest oraș minunat.

Deși a fost cam nasol că a trebuit să ne trezim devreme pentru a ajunge la aeroport ne-am bucurat că am ajuns repede la Paris și am avut timp să vizităm chiar din prima zi, fără să irosim timp.

Prima oprire a fost la Arcul de Triumph, vizitat doar așa puțin pe exterior în drum spre Champ Elysees.

Printre punctele principale pe care le-am vizitat a fost și Place de la Concorde, Le Jardin Du Luxembourg, Turnul Eiffel – din păcate a fost o coadă foarte lungă și nu am reușit să urcăm în el. Am vizitat și Sacre Coeur, Notre Dame – renumitele galerii Lafayette, am fost și la Louvre – dar la fel l-am vizitat doar pe exterior. Am fost și în cartierul pictorilor, un loc foarte drăguț. În ultima seară am ajuns și la Moulin Rouge, însă a fost foarte foarte multă lume care își făcea poze, abia am reușit să facem și noi 2-3 poze.

Evident că, nu m-am putut abține și am făcut puțin shopping, foarte puțin aș putea spune, iar câteva din produse deja le-ați văzut pe Instagram. Mi-am luat câteva produse din Sephora de pe Champ Elysees și am fost la M.A.C în galeriile Lafayette.

Pe wish list a fost și pudra libera de la Laura Mercier, lăudată de toată lumea dar nu era pe stoc 🙁 . Aștept să văd unde mai plecăm în acest an și poate o găsesc totuși deoarece sunt tare curioasă dacă chiar este atât de bună pe cum se zice.

Am prins o vreme relativ ok, a fost puțin mai rece, cu perioade scurte de ploaie, însă nimic deranjat, oricum am mers pregătiți pentru vreme mai rece și nu am fost luați prin surprindere.

Deja ne planificăm revenirea în orașul iubirii, deoarece este un oraș atât de frumos și vrem să îl vizităm atât de des până reușim să vedem tot ce mai este de văzut.

Chiar de la fața locului am postat căteva poze și pe Instagram și Instastories, însă am vrut neaparat să vă mai arăt și aici pe blog câteva poze.

Acum că v-am plictisit cu o descriere lungăăă… vă las să vă delectați cu o serie de poze și nu uitați pentru și mai multe poze și surse de inspirație vă aștept pe Instagram și Facebook unde postez zilnic uneori chiar de mai multe ori pe zi.

Aici pe blog aleg să vă povestesc doar atunci când am mai multe de zis și nu pot surprinde tot ce vreau doar într-o postare pe Instagram.

Sooo toate acestea fiind spuse ne întâlnim data viitoare cu un alt articol, încă nu este planificat, deci nu știu exact despre ce va fi vorba sau când îl postez, dar vine cât mai repede!

XOXO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *