Makeup

Retinolul – ingredientul minune pentru un ten luminos și o piele mai tânără

Retinolul este unul dintre cele mai iubite produse anti age cu o acțiune complexă.

Un produs iubit de cele care îl înțeleg și blamat de cele care au avut o experiență negativă cu el.

În primul rând hai să vedem ce este acest retinol –  Un derivat al vitaminei A care face parte dintr-o categorie mai mare de retinoizi, printre unul dintre cele mai studiate ingrediente de pe piață.

Majoritatea dintre noi apelăm la retinol deoarece ne dorim:-

  • să întârziem procesul de îmbătrânire
  • să reducem ridurile și liniile fine
  • să scăpăm de petele pigmentare
  • să avem o piele mai uniformă și mai fină
  • să reducem aspectul porilor

Pe lângă toate cele menționate mai sus ne mai dorim să stimulăm colagenul și reînnoirea celulară.

Deși are multe beneficii trebuie să îl folosim cu grijă și într-o concentrație dar și cantitate optimă pentru tenul nostru.

Pentru acelea care nu sunteți obișnuite cu acest ingredient este mai bine să alegeți o concentrație mai mică pentru început și să îl aplicați mai rar.

În primele 2-3 luni nu recomand a se folosi mai des de 2 maxim 3 ori pe săptămână și este musai a se hidrata foarte bine tenul.

Pentru a reduce puțin efectele secundare de piele uscată recomand metoda sandwich, puteți aplica înainte un strat subțire de cremă, veniți cu retinol și ulterior peste cu un alt strat de cremă.

Atenție dacă alegeți să începeți rutina cu retinol este obligatoriu să folosiți SPF indiferent de sezon sau dacă este soare sau nu afară.

Are multe beneficii bune dar în același timp și câteva mai puțin plăcute precum pielea uscată care se exfoliază, nu durează mult acest aspect dar este bine de luat în calcul. Sensibilizează pielea motiv pentru care SPF-ul este absolut necesar.

Dacă este aplicat în exces, o cantitate prea mare sau prea des poate provoca iritații.

Din fericire pe piață îl găsim în mai multe concentrații și este mai ușor să ne găsim un produs mai light pentru început.

Eu am început să folosesc retinol de acum mulți ani de pe vremea când mă luptam cu acneea și am fost mereu mulțumită de el.

De aproximativ 3 săptămâni l-am reintrodus în rutină într-o concentrație de 1% și credeam că tenul meu este în continuare obișnuit cu el dar m-am înșelat. Am văzut cât de reactiv este tenul meu și ce ușor se usucă acum dar încet încet se obișnuiește și o să fie mai ușor. Îl aplic doar de 2 ori pe săptămână și am grijă să hidratez foarte bine după. În primele zile machiajul nu se așeza prea bine pe ten dar acum este mult mai bine.

Este bine de știut că cele mai bune rezultate începem să le vedem după o perioadă de 8-12 săptămâni de utilizare a retinolului.

Eu sunt fericită deoarece deja văd îmbunătățiri asupra aspectului petelor mele pigmentare care își fac apariția pe frunte și obraz.

A se rețină că retinolul este un produs foarte fain, bun și se găsește și la preț accesibil dar este important să știm cum să îl folosim și mai ales ce cantitate să aplicăm pentru rezultate optime.

Less is more se aplică foarte bine în acest caz, avem nevoie doar de o cantitate foarte mică de produs pentru toată fața.

Dacă încă nu ați folosit retinol dar vă doriți acesta este îndemnul de care aveți nevoie. Go for it.

Dacă este aplicat corespunzător și se folosește SPF putem să ne bucurăm de beneficiile oferite de el pe tot parcursul anului nu doar iarna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *